Argentijnse burger met zoete aardappel, spitskool en chimichurri

Getty Images

Goed eten voor een koude dag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels rode wijn azijn
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram gesneden spitskool
  • Kaneel

Bereiding

  1. Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon. Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
  2. Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
  3. Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  5. Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  6. Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin. Geef er de chimichurri bij.
  7. Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente: gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
580 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum