Getty Images
Een heerlijke salade met aubergine, bosuitjes en tomaat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepel olie
- 2 bosuitjes
- ½ pepertje
- 2 tomaten
- ± 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes peterselie
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken in lange repen.
- Verwarm de helft van de olie in een pan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aubergine in enkele minuten gaar. Laat dit afkoelen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, royaal peterselie en peper.
- Meng alles door elkaar.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Rode peper: Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum