Getty Images
Als lunchgerecht of klein diner voor twee personen.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 kilogram mosselen
- 150 milliliter witte wijn
- 1 bosje bladselderij
- 1/2 rode peper
- 2 limoenen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 eetrijpe avocado
- 75 gram rucola
- 1 rode ui, in ringen
Bereiding
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
- Maal er royaal peper over.
- Kook de mosselen 6 a 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn.
- Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado.
- Snijd de avocado in repen.
- Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
- Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uienringen over 4 borden.
- Sprenkel er de dressing over.
Tips
- Lekker met meergranenstokbrood of knapperige dinerbroodjes.
- Serveer de avocadosalade ook eens als amuse. In kleine amuseglaasjes is deze salade voldoende voor 12 personen.