Avocadosalade met mosselen

Getty Images

Als lunchgerecht of klein diner voor twee personen.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 kilogram mosselen
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1/2 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui, in ringen

Bereiding

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
  3. Maal er royaal peper over.
  4. Kook de mosselen 6 a 8 minuten met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  5. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn.
  6. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook.
  7. Voeg zout naar smaak toe.
  8. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado.
  9. Snijd de avocado in repen.
  10. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
  11. Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uienringen over 4 borden.
  12. Sprenkel er de dressing over.

Tips

  • Lekker met meergranenstokbrood of knapperige dinerbroodjes.
  • Serveer de avocadosalade ook eens als amuse. In kleine amuseglaasjes is deze salade voldoende voor 12 personen.