Getty Images
Een Chinese klassieker, heerlijk met komkommersalade!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram mie
- 1 ui
- 1 prei
- 1 kleine winterwortel
- 100 gram taugé
- 150 gram varkenspoelet
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui klein, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
- Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Bak wat sambal mee.
- Voeg de ui en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
- Bak de prei mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
- Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
- Maak de bami op smaak met wat ketjap en eventueel nog wat sambal.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel bladselderij
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum