Getty Images
Gooi jij vaak overrijpe bananen weg? Niet meer doen. Je kunt er namelijk nog van allerlei lekkers mee maken. Bananenbrood bijvoorbeeld. Lekker als ontbijt, maar ook een prima tussendoortje.
Aantal personen
circa 12 sneetjes
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 4-5 rijpe bananen (450 gram vruchtvlees)
- 50 ml olie
- 50 gram honing
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram walnoten
Bereiding
- Bestrijk de vorm dun met olie. Warm de oven voor op 180° C.
- Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
- Meng de kaneel door het meel. Meng dit door de bananenpuree.
- Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
- Doe de massa over in de vorm.
- Bak het brood in de matig hete oven in 1 uur gaar en bruin.
- Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
- Snijd het brood in ca. 12 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
330 milligram
Bron
- Voedingscentrum