Getty Images
De perfecte boerenkool-stamppot.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 200 gram mager rundergehakt
- ± 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak het rundergehakt met peper in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de ui mee glazig.
- Bak de champignons kort mee.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en wat peper een puree.
- Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
570 milligram
Bron
- Voedingscentrum