Boerenkool-ovenschotel

Getty Images

De perfecte boerenkool-stamppot.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 200 gram mager rundergehakt
  • ± 1½ dl halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1.     Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
  2.     Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  3.     Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4.     Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5.     Bak het rundergehakt met peper in een droge pan gaar en rul.
  6.     Fruit de ui mee glazig.
  7.     Bak de champignons kort mee.
  8.     Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en wat peper een puree.
  9.     Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  10.     Dek dit af met de aardappelpuree.
  11.     Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
570 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum