Boerenkoolschotel uit Groningen

Getty Images

Dát eet de boer wel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 800 gram gesneden boerenkool
  • 2 rundersaucijzen
  • Ca. 2 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel groningse mosterd

Bereiding

  1.     Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2.     Maak de ui schoon. Steek het laurierblad met de kruidnagels in de ui.
  3.     Breng de aardappelen met de boerenkool en de ui aan de kook. Kook dit 15 minuten.
  4.     Leg er de saucijzen op en kook het geheel in nog 15 minuten verder gaar.
  5.     Neem de ui uit de pan. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
  6.     Neem de saucijzen uit de pan.
  7.     Stamp de aardappelen met de boerenkool en maak er met hete melk een stamppot van. Stamp eventueel de ui mee.
  8.     Maak de stamppot op smaak met mosterd en leg de in plakken gesneden saucijzen er op.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden boerenkool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
620kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1970 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum