Bonenburgers

Getty Images

Een zelfgemaakte vleesvervanger die binnen een kwartiertje op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot bruine bonen
  • Stukje ui
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ teentje knoflook
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat de bruine bonen uitlekken, spoel ze af en druk ze met een vork fijn.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
  4. Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met rode koolsalade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • Rode koolsalade met rozijnen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve ui: verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum