Getty Images
Een zelfgemaakte vleesvervanger die binnen een kwartiertje op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pot bruine bonen
- Stukje ui
- 1 theelepel kerrie
- ½ teentje knoflook
- ½ gedroogd chilipepertje
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat de bruine bonen uitlekken, spoel ze af en druk ze met een vork fijn.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met rode koolsalade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- Rode koolsalade met rozijnen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve ui: verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum