Getty Images
Een snel vega maaltijd
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pot of blik kidneybonen
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 teentje knoflook
- Azijn
- 1 eetlepel olie
- 1 klein struikje andijvie
- 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
- 10 radijsjes
- ½-1 appel
- 50 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
- Los de appelstroop op in een beetje water. Maak hier van met de uitgeperste knoflook, wat azijn, de olie en wat peper een dressing. Meng de dressing door de kidneybonen.
- Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
- Snijd de gegrilde paprika's in repen.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
- Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje meergranenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 sneetjes meergranenbrood
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika: Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.
Voedingswaarden
Energie
340kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
370 milligram
Bron
- Voedingscentrum