Bosvruchtenijs met warme bramen

Getty Images

Fruitig nagerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 doosje bramen (125 gram)
  • 1 dl rood druivensap
  • 1 schijf citroen
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs

Bereiding

  1. Was de bramen.
  2. Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook.
  3. Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen.
  4. Verwijder de schijf citroen.
  5. Meng de maïzena aan met een lepel water en bind hiermee het druivensap.
  6. Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vis met zoete aardappel van de barbecue en
komkommer met radijs.

Ingrediënten over?

Bramen:
Bewaar zacht fruit zoals bramen, aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
20 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum