Getty Images
Een verrassende combi, heerlijk met een vega-schnitzel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 sjalotje
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- Mespunt mosterdpoeder
- 400 gram broccoli
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
- Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 vegetarische schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum