Burger met groente en yoghurtdip

Getty Images

Een zelfgemaakte burger met verse groente. De ultieme vitamineburger

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 1 dl magere yoghurt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gram wortelreepjes (zakje)
  • 1 klein zakje sla
  • Stukje ui
  • 2 eetlepels hot ketchup
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 4 volkorenbolletjes

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
  2. Pers er een half teentje knoflook boven uit.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  4. Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
  5. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
  6. Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
  7. Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met de hotketchup, peper en een beetje zout door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
  8. Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  9. Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger.
  10. Geef de rest van de groente en de yoghurtdip er bij.

Extra informatie

Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.

 

Voedingswaarden

Energie 
620kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum