Getty Images
Een zelfgemaakte burger met verse groente. De ultieme vitamineburger
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje
- 1 dl magere yoghurt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gram wortelreepjes (zakje)
- 1 klein zakje sla
- Stukje ui
- 2 eetlepels hot ketchup
- 200 gram mager rundergehakt
- 4 volkorenbolletjes
Bereiding
- Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
- Pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
- Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
- Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met de hotketchup, peper en een beetje zout door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger.
- Geef de rest van de groente en de yoghurtdip er bij.
Extra informatie
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum