Getty Images
Geniet van dit voorgerecht met champignons in tomatensaus. Op smaak gemaakt met diverse heerlijke kruiden. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram kleine champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 dunne schijf citroen
- Mespunt tijm
- 1 takje selderij
- 1 takje peterselie
- ½ laurierblad
- 4 sprieten bieslook
- 2 sneetjes bruinbrood
Bereiding
- Maak de champignons schoon.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Verwarm de olie en smoor hierin het hele teentje knoflook kort.
- Voeg de wijn en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook.
- Voeg de champignons toe met de schijf citroen, de kruiden, behalve de bieslook en wat peper. Laat dit tegen de kook aan 5 minuten staan.
- Verwijder de knoflook, de citroen en de kruiden.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Schep de bieslook door de champignons en laat dit in het vocht afkoelen.
- Snijd aan de zijkant de korsten van het brood. Rooster het brood goudbruin en snijd het in repen.
- Geef de champignons met de repen geroosterde brood.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham, aspergesalade met waterkers en aardappelpuree.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum