Getty Images
Een lekkere frisse salade met een zoete smaak door de peer.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olie
- peper
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- ½ komkommer
- 200 gram chinese kool
- 1 peer
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Maak een dressing van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water en wat peper.
- Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
- Hak de pinda's klein.
- Schil de peer en snijd hem in blokjes.
- Schep de dressing door de peer.
- Meng alles luchtig door elkaar. Strooi de pinda's er over.
- Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
- Geef de aardappelen en de koolsalade erbij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram