Getty Images
Op smaak gebracht met ketjap en knoflook.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ kleine chinese kool (± 300 gram)
- ½ rode paprika
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een saus van.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
- Snijd de paprika in smalle repen.
- Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
- Strooi het sesamzaad er over.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kool: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Energie
65kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
4 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
470 milligram
Bron
- Voedingscentrum