Getty Images
Een variatie op aloude kippensoep, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1-2 blikken mais (totaal ca. 300 gram uitlekgewicht)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 dl kippenbouillon
- Ca.1 dl halfvolle melk
- 1 gerookte kipfilet
Bereiding
- Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes. Bak de reepjes spek in de olie bruin.
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Laat de mais uitlekken.
- Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie met het spek mee tot het gaat geuren.
- Voeg ¾ van de mais en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verdun de soep met wat melk.
- Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
- Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en roer ze door de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
350kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum