Getty Images
Een ovenrecept met een heerlijk knapperig laagje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram courgettes
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 200 ml halfvolle melk
- ½ eetlepel pesto
- 1 volkoren beschuit
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Was de courgettes en snijd ze in plakken.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
- Verdeel de stukjes tomaat er over.
- Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto en wat peper toe.
- Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
- Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
- Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Ingrediënten over?
Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum