Getty Images
Een heerlijk vegetarisch recept dat snel klaar is. Ook lekker met biefstuk en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1-2 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- Citroensap
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakken.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de courgette en de knoflook in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil en wat citroensap. Strooi er de pijnboompitten over.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 biefstukjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Halve citroen: Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram