Getty Images
Deze snelle ratatouille breng je op smaak met Provençaalse kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 2 courgettes (circa 500 gram)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 5 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- gerookte paprikapoeder
Bereiding
- Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in 20/40 minuten gaar.
- Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
- Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de olijven.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
- Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8 a 10 minuten gaar.
- Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
- Geef de ratatouille erbij.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram