Courgettesoep met zalm

Getty Images

Gemakkelijke maar heerlijke soep. Lekker met volkorenbrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 2½ dl bouillon
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  4. Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij.
  5. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Snijd de zalm in reepjes.
  8. Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum