Getty Images
Gemakkelijke maar heerlijke soep. Lekker met volkorenbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 2½ dl bouillon
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij.
- Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneden volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.Voor het gebruik van bouillon en verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum