Getty Images
Dit kleurrijke couscousrecept tovert een glimlach op je gezicht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram volkoren couscous
- 250 ml groentebouillon met minder zout
- 2 eieren
- 250 gram kerstomaatjes
- 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
- (ijsberg) sla
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Citroensap of azijn
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Doe de couscous in een schaal.
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Schenk de bouillon over de couscous en roer met een vork. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de paprika’s in reepjes.
- Meng de groente door de couscous en laat het afkoelen.
- Rol bladen sla op en snijd ze in reepjes. Meng de sla door de couscous.
- Maak de salade op smaak met de olie en wat citroensap of azijn.
- Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
- Verkruimel de geitenkaas er over.
Menusuggestie
Strooi er eventueel 25 gram pijnboompitten of gehakte walnoten over.
Hiervoor heb je nodig...
- 25 gram pijnboompitten
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika: bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum