Getty Images
Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram volkoren couscous
- 4 eieren
- 1 citroen
- 250 gram kerstomaatje
- 1 zakje (± 50 gram) rucola
- 1 kleine komkommer
- Peterselie of munt
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon er over. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
- Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
- Was de rucola en dep de sla droog.
- Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
- Was de peterselie of munt en knip klein.
- Laat de couscous afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met de peterselie, de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
- Schik de parten ei er op.
Voedingswaarden
Energie
675kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1140 milligram
Bron
- Voedingscentrum