Getty Images
Een lekker snel en makkelijk hoofdgerecht. De eieren in kokossaus staan in slechts 15 minuutjes op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- Mespunt gemalen koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dl groentebouillon
- 1/2 eetlepel maïzena
- 1/2 dl kokosmelk
- 3 takjes selderij
Bereiding
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Fruit de kerrie, de koriander en het gemberpoeder mee.
- Roer de maïzena met de bouillon glad en schenk dit bij de ui.
- Voeg de kokosmelk toe en breng de saus aan de kook.
- Maak de saus op smaak met peper en weinig zout.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Schep de parten ei door de saus en strooi er klein geknipte selderij over.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Bron
- Voedingscentrum