Getty Images
Overheerlijke vis uit de oven, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kleine forellen
- 1 sjalot
- 3 takjes peterselie
- ½ dl droge witte wijn
- 1-2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de forellen schoon en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Meng de ui met de peterselie, de wijn en de mosterd.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en schep het mengsel er over.
- Verdeel de margarine er over.
- Laat de vis afgedekt in de hete oven in 30 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met sinaasappel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 3-4 struikjes witlof
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum