Getty Images
Heerlijke forel met zwarte olijven en basilicum. Lekker met pasta!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 rode (punt)paprika
- ½ rode ui
- 2 forellen
- Citroensap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 8 blaadjes basilicum
- paprikapoeder
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de ui in snippers.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
- Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
- Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
- Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
- Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes.
- Meng alles door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram broccoli
6 opscheplepels volkoren macaroni
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum