Forel in Italiaanse tomatensaus

Getty Images

Heerlijke forel met zwarte olijven en basilicum. Lekker met pasta!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • Citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 8 blaadjes basilicum
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd de ui in snippers.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  5. Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes.
  8. Meng alles door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

    500 gram broccoli
    6 opscheplepels volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum