Franse sperziebonensalade

sperziebonensalade
Getty Images

U kunt zorgeloos genieten van deze sperziebonensalade. Na een half uurtje in de keuken kunt u samen genieten van dit gerecht. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stuks ansjovisfilets (blikje)
  • 6 olijven (blik/glas)
  • 1-2 eetlepels azijn

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  3. Snijd de ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
  5. Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.
  6. Meng dit door de nog warme sperziebonen.
  7. Schep er de olijven door en laat de groente afkoelen.


Menusuggestie

Lekker met biefstuk en gebakken aardappelpartjes.

 

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 300 gram aardappelpartjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum