Getty Images
U kunt zorgeloos genieten van deze sperziebonensalade. Na een half uurtje in de keuken kunt u samen genieten van dit gerecht. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 3 stuks ansjovisfilets (blikje)
- 6 olijven (blik/glas)
- 1-2 eetlepels azijn
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Snijd de ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
- Fruit de knoflook zacht in de olie. Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.
- Meng dit door de nog warme sperziebonen.
- Schep er de olijven door en laat de groente afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en gebakken aardappelpartjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 300 gram aardappelpartjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
70kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
6 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum