Getty Images
Met garnalen, mosselen en zalm.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 150 gram bospeen
- 100 gram peultjes
- 150 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 100 gram zalmfilet
- 75 gram gekookte mosselen
- 75 gram hollandse garnalen
- Provençaalse kruiden
- 1/2 volkoren stokbrood
- peper en zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
- Breng de tomatenblokjes met 300 milliliter water aan de kook en laat hierin alle groente circa 5 minuten koken.
- Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
- Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
- Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Geef er het brood bij.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2300 milligram
Bron
- Voedingscentrum