Getty Images
Authentiek en eenvoudig. Een heerlijk ovengerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram zoete uiten of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
- 1 eetlepel olie
- Mespuntje tijm
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
- Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht.
- Laat de uien heel licht kleuren.
- Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- azijn
- 4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
255kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum