Getty Images
Fruit over? In de blender ermee!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine bananen (of 2 rijpe perziken of nectarines of 150 gram aardbeien)
- 2 dl magere yoghurt
- ½ dl appelsap
- Eventueel basterdsuiker, vloeibare honing of zoetstof
Bereiding
- Pel de bananen en snijd ze in stukken.
- Pureer het fruit in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Voeg de yoghurt en het appelsap toe en klop het luchtig.
- Voeg eventueel nog wat basterdsuiker, vloeibare honing of zoetstof toe.
- Vervang het appelsap door cranberrysap of zwarte bessenlimonade.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ravioli met spinazie en ham.
Ingrediënten over?
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak tzatziki, een frisse saus van yoghurt met komkommer. Lekker bij de warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum