Getty Images
Spies fruit op een stokje en laat het warm worden op de barbecue, of in de oven. Heerlijk om mee af te sluiten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram fruit in blokjes
- 1 eetlepel honing
- ½ perssinaasappel
- 2 mespunt kaneel of gemalen kruidnagel
Bereiding
Materialen
8 houten prikkers of dunne metalen spiesjesBereiding
- Schil het fruit of was het goed onder stromend water.
- Rijg (verse) ananasblokjes, stevige aardbeien, blokjes appel, halve abrikoosje, stukken stevige banaan, blokjes meloen, parten sinaasappel om en om aan spiesen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Meng de honing met 1 eetlepel sinaasappelsap en wat kaneel of kruidnagel.
- Bestrijk hiermee de spiesen. Laat de spiesen op een barbecueschaal of rooster in 6-8 minuten kleuren.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van het sinaasappelsap afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
50kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram