Getty Images
De puree van winterwortel en de kaneel geven dit gerecht een winters tintje. Maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door eten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 2 pangasius- of tilapiafilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
- Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
- Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
- Stamp de groente tot een smeuïge puree.
- Meng het volkorenmeel met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
- Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het meelmengsel.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Geef er de wortelpuree bij.
Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes met peterselie
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram krielaardappelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 takjes peterselie
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum