Getty Images
Heerlijk recept met pastinaak en sinaasappel. Ook lekker met biefstuk en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Was de pastinaak of schil hem met een dunschiller.
- Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.
- Boen de sinaasappel goed schoon.
- Rasp de buitenkant van de schil en pers de sinaasappel uit.
- Verwarm de margarine en bak hierin de pastinaak zacht.
- Voeg het sinaasappelsap en geraspte schil en wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.
- Neem het deksel van de pan en strooi de suiker over de groente.
- Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
80 milligram
Bron
- Voedingscentrum