Getty Images
Probeer deze traktatie uit de Turkse keuken! Heerlijke zachte geitenkaas met gegrilde aubergine. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 2 aubergines
- Citroensap
- ½ eetlepel olijfolie
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in dunne plakken.
- Wrijf de plakken in met een drup citroensap en wat peper.
- Leg ze op een platte schaal en bestrijk de plakken met olie.
- Gril de aubergines onder een voorverwarmde grill in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin.
- Verkruimel de geitenkaas over de aubergines en laat de kaas onder de grill een beetje smelten.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees in tomatensaus en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensfiletlappen
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 400 gram tomatenblokjes
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
6 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum