Getty Images
Dit visgerecht met hazelnoten is snel klaar en erg gezond. Ook erg lekker met sperziebonen, tomaat en aardappelpuree.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel sesamzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- Mespunt korianderzaad
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Hak de hazelnoten grof.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudgeel. Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
- Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en de geraspte sinaasappelschil.
- Warm de grill voor.
- Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en gril de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen met tomaat en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- Sperziebonen met tomaat
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Hazelnoten: Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
330 milligram
Bron
- Voedingscentrum