Getty Images
Met sinaasappeldressing.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 6-8 struikjes witlof
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Warm de grillpan tot matig heet.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Klop de geraspte sinaasappelschil en wat peper door het sinaasappelsap.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in vieren.
- Bestrijk de parten dun met olie.
- Grill het witlof in 4-6 minuten gaar.
- Sprenkel de sinaasappeldressing er over.
- Eet de groente warm of op kamertemperatuur.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde vis en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 stukjes kabeljauw, of andere vis
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Sinaasappels: Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum