Getty Images
Zachte smaken. Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 halve avocado
- Citroensap
- Stukje bosui
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 moten zalm
Bereiding
- Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
- Snijd de avocado in kleine blokjes en druppel er wat citroensap over.
- Roer er wat fijngeknipte bosui en de yoghurt door.
- Warm de grill of barbecue voor.
- Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
- Garneer de vis met avocadosalsa.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Avocado: bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.
Voedingswaarden
Energie
300kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
290 milligram
Bron
- Voedingscentrum