Getty Images
Alles uit de (voorraad)kast
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 250 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen)
- 400 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- Tijm
- Citroensap
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereiding
- Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren of repen.
- Maak de tomaatjes schoon en halveer ze horizontaal.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Zet dit apart.
- Fruit 1 sjalotje en de knoflook in 2 eetlepels van de olie zacht.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Pureer de witte bonen met de gefruite sjalot en knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Doe de bonenpuree met een paar lepels water en wat tijm in een pannetje en verwarm het zacht. Maak de puree op smaak met peper en wat citroensap.
- Verwarm de grill boven in de oven.
- Plaats de tomaatjes met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Strooi de poedersuiker er over. Laat de tomaatjes onder de hete grill in 2-3 minuten karameliseren.
- Bak de andere sjalot en de paddenstoelen in de rest van de olie op hoog vuur. Maak dit op smaak met wat peper, tijm en strooi er het sesamzaad over.
- Verdeel de bonenpuree over 2 borden en schep de tomaatjes er op. Leg de paddenstoelen er naast.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum