Gekaramelliseerde koolraap

koolraap
Getty Images

Stroop om de mond

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • 1/2 eetlepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
  2. Laat de groente uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  4. Meng er de esdoornsiroop en de mosterd door en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de esdoornsiroop gaat kleuren

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare
  • 6 kleine aardappelen

 

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum