Gemarineerde aardbeien

Getty Images

Een heerlijk fris nagerecht; lekker voor de warme dagen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur (eventueel)
  • 300 gram aardbeien
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
  2. Pers de halve sinaasappel uit. Roer er de geraspte schil, de suiker en eventueel de likeur door.
  3. Maak de aardbeien schoon. Halveer grote aardbeien.
  4. Schep het sinaasappelmengsel voorzichtig door de aardbeien. Laat de aardbeien op kamertemperatuur 1 uur staan.
  5. Verdeel ze over 2 glazen coupes en maal er een beetje zwarte peper over.

 

Voedingswaarden

Energie 
70kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum