Getty Images
Een heerlijk fris nagerecht; lekker voor de warme dagen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ sinaasappel
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel sinaasappellikeur (eventueel)
- 300 gram aardbeien
- Zwarte peper
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers de halve sinaasappel uit. Roer er de geraspte schil, de suiker en eventueel de likeur door.
- Maak de aardbeien schoon. Halveer grote aardbeien.
- Schep het sinaasappelmengsel voorzichtig door de aardbeien. Laat de aardbeien op kamertemperatuur 1 uur staan.
- Verdeel ze over 2 glazen coupes en maal er een beetje zwarte peper over.
Voedingswaarden
Energie
70kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
0 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum