Geroerbakte kip met appel en gember

Getty Images

Heerlijke kipfilet met gember en appel. Ook lekker met courgette en zilvervliesrijst. Kiplekker in een handomdraai!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • Stukje verse gember (grootte van 1 duim)
  • 1 (rode) appel
  • 200 gram kipfilet
  • Kipkruiden zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met kipkruiden.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  5. Roerbak de gember kort mee.
  6. Voeg de appelblokjes en 100 ml water toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.
  7. Meng de maïzena met wat water en bind hiermee het vocht.

Menusuggestie

Lekker met courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel bladselderij

Ingrediënten over?

Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum