Getty Images
Groente uit het seizoen. Lekker met schnitzel en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel milde paprikapoeder
Bereiding
- Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
- Roerbak de kool enkele minuten.
- Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met een schnitzel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ongepaneerde schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum