Geroerbakte tandooritofu met groente

Getty Images

De yoghurt maakt dit gerecht heerlijk romig, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel tandooripasta (potje)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Meng de tandooripasta met de yoghurt.
  2. Snijd de tofu in blokjes en schep het mengsel er door. Laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
  3. Maak de ui, de courgette en de paprika schoon.
  4. Snijd de ui in snippers en de courgette en de paprika in blokjes.
  5. Was de taugé.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de blokjes tofu.
  7. Voeg de ui, de courgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
  8. Voeg de laatste minuut de taugé toe.
  9. Maak het gerecht op smaak met peper en de kleingesneden koriander.
  10. Voeg eventueel wat groentebouillon of water toe.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum