Geroerbakte witlof

witlof
Getty Images

Dit gerecht wordt geserveerd met pinda's.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pinda's
  • 600 gram witlof
  • Stukje prei of 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap

Bereiding

  1. Hak de pinda’s grof.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
  3. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
  4. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
  5. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
  6. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensvleesreepjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
620 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum