Getty Images
Dit gerecht wordt geserveerd met pinda's.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pinda's
- 600 gram witlof
- Stukje prei of 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
- Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
- Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
- Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
- Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.
Menusuggestie
Lekker met een varkensvleesreepjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.
Voedingswaarden
Energie
180kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
620 milligram
Bron
- Voedingscentrum