Getty Images
Heerlijk voor de vanavond: geroerbakte zalm. Dit visgerecht heeft een bereidingstijd van 15 minuten en is geschikt voor twee personen. Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- Stukje prei
- 200 gram zalmfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl visbouillon
- ½ eetlepel maïzena
- 1 sojasaus of ketjap
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine in een wok of hapjespan.
- Roerbak hierin de vis enkele minuten.
- Voeg de bouillon, de tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
- Roer de maïzena glad met wat water en bind hiermee het vocht licht.
- Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
Recept | Menu | ||||
Energie | 315 kcal | 465 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 35 gram | |||
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram | |||
Vet | 20 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | |||
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum