Getty Images
Een lekkere manier om witlof te bereiden met sinaasappel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram witlof
- 1 (onbespoten) sinaasappel
- 4 jeneverbessen
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Maak het witlof schoon.
- Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Plet de jeneverbessen.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
- Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met een runderlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 250 gram runderlap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
Voedingswaarden
Energie
95kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum