Gesmoorde witlof met sinaasappel

Getty Images

Een lekkere manier om witlof te bereiden met sinaasappel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram witlof
  • 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak het witlof schoon.
  2. Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
  3. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
  4. Plet de jeneverbessen.
  5. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
  6. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
  7. Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een runderlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 250 gram runderlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum