Getty Images
Deze variatie op de klassieke gehaktbal is ouderwets lekker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham zonder korst
- 1-2 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel gemberpoeder
- peper
- 200 gram mager rundergehakt
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 takjes munt of peterselie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram roerbakgroente
- kerriepoeder
Bereiding
- Week het brood in de melk en verdeel het in stukjes.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood, het gemberpoeder en wat peper.
- Vorm er 12 balletjes van. Laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng in een (stoom)pan water aan de kook.
- Leg de gehaktballetjes in een stoommandje of zeef en plaats dit op de pan. Dek dit af en stoom de gehaktballetjes in 10 tot 12 minuten gaar. Strooi er wat munt of peterselie over.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de groente met wat kerrie en een scheutje water in een paar minuten gaar. Geef de rijst en de gehaktballetjes erbij.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
500 milligram