Getty Images
Gevuld gehaktbrood met Provençaalse kruiden. Geniet met z'n vieren van dit smakelijke gerecht. Eet smakelijk!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram mager rundergehakt
- 2 volkoren beschuiten
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 8 olijven
- 2 stengels bleekselderij
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak het rundergehakt aan met de fijngewreven beschuiten, de melk, de mosterd, peper, de Provençaalse kruiden en de kleingesneden olijven.
- Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Druk de helft van het gehakt in een kleine cakevorm of ovenschaal.
- Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
- Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
- Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 40 minuten gaar worden.
- Snijd het gehaktbrood in plakken.
- Bewaar eventueel een helft afgedekt in de koelkast hooguit 3-4 dagen.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met sinaasappel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade met sinaasappel
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Bron
- Voedingscentrum