Getty Images
Gevulde appel met rozijnen en speculaas!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 dl appelsap
- 2 speculaasjes
- 2 appels
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in een beetje appelsap wellen.
- Breek de speculaasjes in grove kruimels.
- Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
- Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
- Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
- Giet de rest van het appelsap er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
- Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht tartaarballetjes met olijven, snijboontjes en volkoren macaroni.
Ingrediënten over?
Appelsap:
Bewaar een geopend pak of fles appelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum