Gevulde appel

Getty Images

Gevulde appel met rozijnen en speculaas!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 dl appelsap
  • 2 speculaasjes
  • 2 appels

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in een beetje appelsap wellen.
  2. Breek de speculaasjes in grove kruimels.
  3. Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
  4. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  5. Maak de holtes nog wat groter en vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
  6. Giet de rest van het appelsap er bij en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
  7. Laat de appels op klein vuur in ca. 15 minuten zacht worden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tartaarballetjes met olijven, snijboontjes en volkoren macaroni.

Ingrediënten over?

Appelsap:
Bewaar een geopend pak of fles appelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum