Getty Images
Paprika gevuld met witte bonen en verschillende soorten groenten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- ½ potje witte bonen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 ml groentebouillon met minder zout
- 2 eieren
- 30 gram oude geraspte 30+ kaas
- 2 grote paprika's
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
- Schep de helft hiervan in een pan.
- Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
- Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
- Schenk de rest van de bouillon in de pan bij de tomaten.
- Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
- Maak het op smaak met peper.
- Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan.
- Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren boterhammen.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Witte bonen: peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.
Bewaar een geopende pot witte bonen nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Meng de rest door een groente- of tomatensoep.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum