Getty Images
Een recept met vleesrolletjes en gedroogde vruchten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 gedroogde pruimen
- 2 gedroogde abrikozen
- 1 perssinaasappel
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Spoel de pruimen en abrikozen af. Verwijder eventueel de pitten van de pruimen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Laat de pruimen en de abrikozen zacht worden in het sinaasappelsap.
- Snijd het fruit in stukjes.
- Bestrooi de varkensschnitzels aan beide kanten met peper. Verdeel het fruit over het vlees en rol de schnitzels op.
- Zet de rolletjes eventueel vast met een stukje katoenen garen of een prikker.
- Bak het vlees op matig heet vuur in de margarine in 25 minuten gaar en bruin.
- Maak de jus af met een paar lepels water en het overgebleven sinaasappelsap.
Menusuggestie
Lekker met een bietensalade met mandarijnendressing en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Bietensalade met mandarijnendressing
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Sinaasappels: sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum